Russische dwerghamsters 

 


Sientje 

 

Geslacht : vrouw 

Leeftijd : onbekend

In de opvang sinds: 27 december 2017

 

Extra: Sientje heeft lang samen geleefd samen met een syrische hamster en een roborovski hamster (die intussen al een huisje vonden). Sientje zit nu toch al een hele tijd in de opvang. 

Ze houd er niet van om opgepakt te worden of te moeten stilzitten. Het is echt de ideale hamster om naar te kijken. Sientje is eigenlijk blij met alles zolang ze maar op zichzelf kan leven. 

Ze is op zoek naar een fantastische thuis waar ze heel veel uitdaging en liefde krijgt. Een verblijf van minimum 80 x 50 cm is een must. 

                                                                                                                                  Verblijfplaats: opvanggezin Deinze


Catootje 

 

Geslacht :vrouw

Leeftijd : +- Juli 2017

In de opvang sinds: 1 december 2017

Extra : Catootje is een klein schattig meisje ,bedelen kan ze goed.

Voor handen heeft ze het niet , ze is meer een kijkhamster dan een knuffelhamster .

Je ziet boven haar neusje dat Catootje een enorme tralieknager geweest is, daarom is het ook een must dat Catootje een ruime terrarium of aqua krijgt waar ze volledig haar ding in kan doen. Catoo leeft vooral onder de grond, in een mooie terra of aqua zal je haar graafkunsten zeker tot zijn recht zien komen.

Verblijfplaats : opvanggezin Deinze


Tito

 
Geslacht : man 

Leeftijd : geschat september 2017

In de opvang sinds: 8 februari 2018

Extra: Even geleden zagen jullie dat er een volledig gezinnetje hamsters in de opvang was binnengekomen. Het kleintje met draaikopje werd een metekindje en de anderen gaan op zoek naar hun foreverhuisje. Tito is de knappe papa van de kleintjes. In zijn verblijf schrikt hij nog wel eens, eens uit zijn verblijf komt hij sneller los. Hij houd van enorm van bedelen.

Verblijfplaats : opvanggezin Deinze


Penny

 

Geslacht: Vrouw

Leeftijd: Februari 2017

In de opvang sinds: 17 februari 2018

 

Extra: Penny is een slimme meid en weet als de beste waar ze moet staan om wat lekkers te krijgen. Haar broer Sheldon werd reeds geadopteerd. Penny loopt heel erg graag in haar loopwiel en graaft ook heel erg graag. Het is dus een echte aanrader om haar loopwiel op een stevige plateau of verhoogje te plaatsen, anders ligt binnen het uur haar loopwiel plat. 

Penny doet het graag op haar manier ze komt op je handen als zij daar zin in heeft en van zodra ze het moe is wil ze er ook direct weer vanaf.

 

Verblijfplaats: opvanggezin Deinze


Maui (GERESERVEERD)

 

Geslacht: man

Geboortedatum: 8 januari 2018

In de opvang sinds: 8 februari 2018

Extra: Maui is een super lief kereltje maar licht slechtziend. Hij schrikt als je hem zoekt in zijn verblijf, eens hij op je handen zit is hij snel rustig en heel lief. Het is een echte graver die druk in de weer is met vele tunnels graven. 

Verblijfplaats: opvanggezin Deinze


Ella

 

Geslacht: vrouw

geboortedatum: 4 mei 2018

In de opvang sinds: 1 juni 2018

 

Extra: Ella wordt nog wat in de gaten gehouden omdat ze een wondje aan de binnenkant van haar mond heeft. 

Verder is het een nog wat schrikkerige dame die beetje bij beetje het vertrouwen in handen leert vinden. 

 

Verblijfplaats: Opvanggezin Deinze


Elisa

 

Geslacht : vrouw 

Leeftijd : onbekend

In de opvang sinds: 

Extra: Elisa is een prachtige hamster. Ze werd binnengebracht samen met Joki. 

Ze is een actieve meid, maar van handen en opgenomen worden moet ze nog niet weten.

Ze is overdag regelmatig te zien in haar loopwiel en zandbad.

Opvanggezin: Deinze


Zoey

 

Geslacht : vrouw 

Leeftijd : onbekend

In de opvang sinds: 17 juni 2018

Extra: Zoey is een van de hamsters die werden gedumpt in het bos/park. Intussen is zeker dat ze niet zwanger is. Haar neusje staat een beetje schuin (waarschijnlijk door misvorming bij de geboorte, dit wordt opgevolgd) Ze laat zich oppakken maar stilzitten is nog niet aan haar besteed. Ze leeft vooral onder de grond en houd enorm van graven. 

Opvanggezin: Deinze


Nora

 

Geslacht : vrouw 

Leeftijd : ouder dan 1 jaar 

In de opvang sinds: 1 juni 2018

Extra: Nora werd binnengebracht samen met haar met (papa) Louis en 3 kleintjes (Ella, Lars en Fien) 2 hebben intussen al een eigen thuis gevonden. De dag dat ze in de opvang binnenkwam beviel ze alweer van 5 kleintjes, eentje was al overleden. De andere 4 hebben het helaas ook niet overleefd. Voor Nora waren de twee zwangerschappen zo kort op elkaar waarschijnlijk heel stressvol. 

Intussen zie je haar echt opbloeien en is ze heel erg nieuwsgierig. 

Ze geniet enorm van de gedroogde plantjes in haar verblijf en kan enorm schattig liggen slapen. 

Nora is beginnend tam, maar het belangrijkste is dat ze zich goed voelt en vooral geen stress meer hoeft te ervaren. Dus of ze volledig tam wordt is af te wachten.

Opvanggezin: Deinze


Charles

 

Geslacht : man

Leeftijd : onbekend

In de opvang sinds: 17 juni 2018

Extra: Charles is een van de twee mannen die bij de gedumpte hamsters zat van in het bos/park. hij was de magerste van allemaal en is intussen al goed aangesterkt. Hij is een heel lief ventje dat nog wel eens durft schrikken maar snel vertrouwen heeft in nieuwe dingen. Hij vind het heerlijk om een hele avond in zijn loopwiel te hollen. 

Opvanggezin: Deinze


Louis

 

Geslacht: man

Leeftijd: ouder dan 1 jaar

In de opvang sinds: 1 juni 2018

Extra: Louis kwam in de opvang binnen samen met (mama) Nora en zijn kleintjes (Ella, Fien en Lars). Wat zag je hem genieten eens hij een verblijf voor hem alleen had. Het is een stevige kerel die een beetje op dieet staat. 

Hij geniet van alle rust die hij krijgt nu hij een verblijf voor hem alleen heeft. Hij is duidelijk al wat ouder en slaapt iets langer dan de andere hamsters in de opvang. 

Hij had als bijnaam bij zijn vorige gezin 'Rollekebolleke', omdat hij zo graag in zijn zandbad rolt. Ook hier is dit nog steeds een van zijn favoriete bezigheden.

Dus wie een grote zandbak en een mooi verblijf voor een al iets ouder hamstertje heeft, dan is Louis de ideale kandidaat.

Verblijfplaats: opvanggezin Deinze